Line-Up Turf 2024

Amberjacks

Laatste toevoeging voor Turf!

Amberjacks – Push (official music video) (youtube.com)

When the hunt is over and the predator has devoured its prey, the Amberjack returns to its lair and sleeps. But now a new moon has arrived, calling out the Amberjack from its den, to a new hunt. Like a wolf it cries out into

the night, there’s a full moon rising…

Amberjacks is een rockband gebaseerd op 60/70 hard rock en blues,

met psychedelische uitstapjes. Hoewel de band haar invloeden haalt van bands als Cream, Led Zeppelin and Jimi Hendrix, hebben de nummers een modern geluid. Amberjacks is ook geen typische retro rock band en heeft een eigen heavy en in your face stijl. Bereid je dus voor op schreeuwende gitaren, dreigende bas, rollende drums en donkere teksten…

Amberjacks is opgericht in 2012 en heeft in een korte periode haar positie verstevigd door veel live te spelen, onder andere als voorprogramma voor de legendarische Engelse space rock band Hawklords, Peter Pan Speedrock,

Jon Coffey en de Sha La Lees.

In 2014 is het debuutalbum van Amberjacks uitgebracht, gevolgd door een succesvolle internationale promotiecampagne. Het album is goed ontvangen, tot in landen als Engeland, Spanje en Polen. Dankzij de vele positieve reviews heeft de band de kans gekregen om een serie live shows te spelen. De laatste jaren stonden in het teken van verschillende solo projecten en een bandwisseling. In 2019 is Amberjacks weer begonnen en met de nieuwe nummers laat de band een andere kant van zichzelf zien. Zonder concessies te doen aan hun felle stijl, weet de band de muziek een andere kant uit te bewegen. Voor het nieuwe album heeft Amberjacks een distributiedeal geland bij RPV records. Het album heeft als titel “Full moon rising” en de release staat gepland voor het eerste kwartaal van 2020.

Raymunda

Heerlijk, heerlijk en nog eens heerlijk.
Als de blues in je hart zit, zou ik deze band zeker niet willen missen op Turf 2024.
Raymunda, ze stonden in 2019 al eens te knallen op Turf en dat hebben we geweten.
Kom wel op tijd, ze spelen als eerste band op 18 mei omdat ze daarna weer verder moeten met hun stervensdrukke programma.
MAAR WIJ HEBBEN ZE en dat telt!
Zelfs Johan Derksen is er gecharmeerd van.
https://www.facebook.com/share/v/whzewwgi3vp5FeGs/

At First

Hou je van strak & hard!
Nou dan moet je de deze band maar eens checken op Turf.
At First uit Breda.
Geen onbekende op Turf.
Op vele verzoek terug op onze main stage!
Die spelen alles plat in de middag en dat mag.
Geweldige band, Geweldige zangeres en een geweldige show!
Wil je gewoon niet missen.

Bunch of Bastards

Tsja, wat moeten we hier nog meer van zeggen.
10 jaar Turf-festival Asten-Heusden.
Als we 18 mei toch een feestje gaan bouwen, dan ook maar meteen het dak eraf.
Ze komen terug, met nog meer muzikanten dan vorig jaar!!!!
Hier hebben we toch zo een zin in, knallen dat de moord stikt.
Bunch of Bastards,
powerfolk uit Rotterdam.
Ierse super muziek, pilsje in de hand en het zonnetje op je bol.
Wat wil je nog meer.
Wij van Bunch of Bastards (BoB) denken te drinken uit dezelfde inspiratiebron als onze helden The Pogues, Flogging Molly en Dropkick Murphys. BoB betuigt respect aan hen door enkele nummers van deze bands te spelen. BoB kiest ook af en toe een Iers trad-nummer, niet zonder de boel een beetje op te fleuren. En we zijn er trots op dat we onze zelfgeschreven liedjes kunnen toevoegen.
We kunnen niet beslissen of onze muziek het best kan worden omschreven als energieke melodie of als melodische energie. Het is aan jou! We omschrijven onze sound als ‘Full Force Folk’: een half-Ierse zangeres, banjo, mandoline, accordeon en tin whistle, soms akoestisch, vaker op een stevige folkpunk basis, met alles daartussenin. Soms verdrietig, maar meestal feestelijk, zoals vastgelegd in de clou van een van onze nieuwere nummers: “Drink, Holler and Dance!”.

Steek d’n Draak

Jawel, onze bijna huisband Steek d’n Draak staat wederom op Turf.
Waarom?
Omdat ze zo verschrikkelijk leuk en goed zijn, daarom!
Dat wordt wederom genieten in de avonduren van een geweldige pot muziek van de bovenste plank.
(en uit betrouwbare bron heb ik vernomen, dat ze er ontzettend veel zin in hebben)
Jullie ook?

Kleine podium

En dan ons kleine podium.
Daar hebben we ook van alles lekkers staan.
Wat te denken van:

Mr Dark Horse
Fijne gitaar liedjes met een nog fijnere zang.

Saskia Poels

Fijne popliedjes op begeleiding van gitaar.

Mitchell Janssen

Nederlandstalige liedjes.


Dit wordt weer puur genieten op 18 mei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *